Pontus

Zandelin

Rådgivning inom plåt, tak och fasad

Kiruna

0708 191582

Om mig


Att förstå och se det logiska har alltid varit min huvudsakliga drivkraft igenom livet.


Redan som liten

var min passion i livet historia, konstruera och bygga allt ifrån medeltida skjutredskap till vindsurfing utrustning med skateboardshjul, idéer är till för att testas.

En hel del kojor blev det också som efter tiden började likna mer stugbyggnationer med förklarande ritningar till kompisarna, sedan var det bara att skaffa in material vilket var lättare sagt än gjort.

 

Jag var relativt ensam om mitt intresse av att konstruera och använda händerna bland familj och vänner. Vilket resulterade till att idéerna som man ville förverkliga fick man fundera och lösa på egen hand efter de material och redskap som fanns.


 

Att förstå och se det logiska har alltid varit min huvudsakliga drivkraft igenom livet.


Och med mina lässvårigheter i skolan fick jag lära mig tidigt hur viktigt det var att lyssna och ta hjälp av andra som kan sin sak och vill åt samma mål.


Som 16-åring slutade jag skolan och började arbeta som traditionell snickarlärling.

Där fick jag vara med och lära mig att bygga hus och byggnader från grunden med lösvirke, runt om Göteborg.


Det var här jag kanske för första gången kände att jag hade kommit rätt och där utmaningarna byttes från måsten till glädje och utveckling.

 

Det var även då jag kom i kontakt med byggnadsplåtslageri för första gången och fick lära mig hur viktigt det var att ha ett gott samarbete igenom alla led på ett bygge.

 

Kiruna

Lite senare i livet så blev Kiruna min nya hemma adress och arbete inom tunnplåt.

Efter en tid ville jag helt inrikta mig som byggplåtslagare när jag insåg hur omfattande detta gedigna hantverk var.

 

När det då inte fans den lokala kunskap som jag sökte,  blev resultatet att starta Zandelins igen och denna gången skulle saxen gå igenom tunnplåt.

Vägen till rådgivare

När inte kunskapen eller byggplåtstraditionen fanns lokalt i Kiruna började jag ta kontakt med byggplåtslagare och plåtkonsulter runt om i Sverige.

 

Lyckligtvis så visade de sig att de absolut hjälpsammaste och trevligaste var de som hade mest erfarenhet och kunnande inom sina områden.


Allt eftersom så stärktes och växte nätverket av personer med spetskompetens och det blev ännu tydligare hur viktigt, intressant och kul det var att samarbeta med

duktiga medarbetare.

 

Det var då jag började se att mina kunskaper och erfarenheter kunde vara mer effektiv och behövlig i en annan roll och det var då detta nya bolag

grundades.

 

Jag är mycket tacksam över förtroendet av de medarbetare och beställare som gjort detta möjligt.

Det är ett privilegium att få vara en del av intressanta och utmanande projekt.


Ser fram emot många spännande projekt tillsammans med uppdragsgivare och kollegor inom tak och fasad.

Copyright @ All Rights Reserved